Espresso tonic
- espresso pojedyncze
- tonik
- kostki lodu
Do szklanki z lodem wlewamy espresso i uzupełniamy tonikiem.
Espresso z sokiem pomarańczowym
- espresso
- świeże pomarańcze
- kostki lodu
Zaparzamy espresso, z pomarańczy wyciskamy sok. Do szklanki wypełnionej kostkami lodu wlewamy świeżo wyciśnięty sok, a następnie espresso.
Lemoniada z ananasem
- ananas
- ok. 500 ml wody (w zależności od konsystencji jaką chcemy uzyskać)
- 2 cytryny
- ok. 4 gałązek rozmarynu
Ananasa obieramy, kroimy na plastry i miksujemy za pomocą blendera. Gałązki rozmarynu zalewamy na około 10 minut wrzątkiem. Do miąższu z ananasa dodajemy sok z cytryn oraz wodę. Całość mieszamy, następnie do karafki wlewamy lemoniadę oraz dodajemy rozmaryn.
Tinto de verano
- czerwone wino
- fanta cytrynowa lub inny napój cytrusowy
Do szklanki wypełnionej kostkami lodu wlewamy w proporcji 50%-50% wino oraz fantę.
Lemoniada melonowa
- melon
- mięta
- miód
- limonka
- woda
Z melona usuwamy pestki, wydrążamy miąższ i wrzucamy do blendera razem z miodem, sokiem z limonki oraz listkami mięty. Do gotowego musu dolewamy wody.
Lemoniada arbuzowa
- arbuz
- 1 cytryna
- 1 limonka
- mięta
- woda
Z arbuza usuwamy pestki oraz skórę, kroimynn na kawałki, a następnie blendujemy. Dodajemy sok z cytryny oraz limonki. Dolewamy wodę w zależności od konsystencji jaką chcemy uzyskać. Na koniec miksujemy wszystko.