Zastosowanie stawki podatku VAT dla sprzedaży dań

Czy do sprzedaży poszczególnych rodzajów dań można zastosować podatek w stawce 5% VAT?

200
INTERPRETACJA INDYWIDUALNA

Na podstawie art. 13 § 2a, art. 14b § 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2018 r., poz. 800, z późn. zm.) Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej stwierdza, że stanowisko Wnioskodawcy przedstawione we wniosku – wg daty nadania – z dnia 6 lipca 2018 r. (data wpływu 9 lipca 2018 r.), uzupełnionym pismami z dnia 11 lipca 2018 r. (data wpływu 18 lipca 2018 r.) oraz z dnia 23 sierpnia 2018 r. (data wpływu 4 września 2018 r.), o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie zastosowania stawki podatku VAT dla sprzedaży dań mięsnych klasyfikowanych do PKWiU 10.85.11, dań rybnych klasyfikowanych do PKWiU 10.85.12, dań warzywnych klasyfikowanych do PKWiU 10.85.13 oraz dań mącznych klasyfikowanych do PKWiU 10.73.11, w odniesieniu do okresów rozliczeniowych, które nie uległy przedawnieniu – jest prawidłowe.

Treść tylko dla zalogowanych Użytkowników!